Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA POHAĐANjE OBUKE „KORAK DALjE KA SVEOBUHVATNIM I KVALITETNIM USLUGAMA KARIJERNOG VOĐENjA I SAVETOVANjA U SREDNjIM ŠKOLAMA“ (ROK: 9. SEPTEMBAR 2019)

15. Avgust 2019.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) poziva zainteresovane nastavnike i stručne saradnike da se prijave za učešće na projektu „Karijerno vođenje i savetovanje za bolju zapošljivost mladih – KVIS na BIS“ koji sprovodi BOŠ uz finansijsku podršku Solidar Suisse Kancelarije u Srbiji.

Učešćem u projektu, polaznici i polaznice dobijaju:

  • pohađanje dvodnevne akreditovane obuke namenjene unapređivanju kompetencija nastavnika/ca za pružanje kvalitetnih usluga usmerenih na veštine upravljanja karijerom kod učenika i učenica;
  • mentorsku podršku BOŠ tima za primenu naučenog na obuci kroz realizaciju aktivnosti KViS-a za učenike i učenice.

Obuka traje dva dana, akreditovana je od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i nosi 16 bodova.

Dvodnevna obuka će biti održana 19. i 20. septembra 2019. u Beogradu. Sve troškove obuke, smeštaja i prevoza odabranih učesnika/ca snosiće Beogradska otvorena škola.

Nakon obuke, školski timovi će imati obavezu da organizuju i realizuju aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja, u cilju primene stečenih znanja i veština za najmanje 20 učenika i učenica.

 Očekuje se da KViS aktivnosti za učenike budu organizovane najkasnije do 31. oktobra 2019. godine, a da predstavnici škola do 15. novembra BOŠ timu pošalju izveštaje sa radionica.

Pravo prijavljivanja na konkurs imaju po dvoje nastavnika, odnosno stručnih saradnika, članova/ica školskog tima za KViS, koji aktivno sprovode usluge i odgovorni su za pisanje i sprovođenje školskog Plana i Programa za karijerno vođenje i savetovanje.

Na konkursu će biti odabrano ukupno 20 predstavnika iz 10 srednjih škola širom Srbije.

Kriterijumi za odabir škola:

  • ispunjenost administrativnih uslova (popunjena 2 prijavna formulara ispred škole, dostavljeno pismo podrške potpisano i overeno od strane direktora/ke škole);
  • motivisanost prijavljenih nastavnika/ca za učešće na seminaru;
  • spremnost prijavljenih nastavnika/ca da ispune obaveze predviđene projektom;
  • zastupljenost škola iz različitih regiona i okruga;
  • zastupljenost učesnika oba pola;
  • spremnost škole da se i po završetku projekta dalje razvijaju usluge KViS-a u skladu sa standardima dobre prakse na nacionalnom i evropskom nivou.

Dodatne informacije o konkursu i neophodna dokumentacija su dostupni na http://www.bos.rs/rs/najave/22/2019/07/30/konkurs-za-nastavnike-i-strucne-saradnike-srednjih-skola-za-pohadanje-dvodnevne-akreditovane-obuke.html

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Program za unapređivanje zapošljivosti Beogradske otvorene škole na imejl: puz@bos.rs ili na broj: 011/30 61 341.

Izvor: www.bos.rs i Koordinaciono telo