Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA PODRŠKU MLADIMA

15. Juli 2014.

Leskovac – Kao resursni centar za Jablanički okrug, udruženje Narodni parlament je,  uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta,  raspisalo konkurs za finansiranje omladinskih projekata.

Konkurs je otvoren do 25. jula, a pravo učešća imaju udruženja mladih i neformalne omladinske grupe poput đačkih i studentskih parlamenata i drugih grupa mladih sa teritorije Jablaničkog okruga. Cilj projekta je da se podstaknu aktivizam, volonterizam i humanost mladih ljudi starosti između 15 i 30 godina.

„S obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i na to da je potrebno sanirati posledica poplava, ove godine je akcenat stavljen na humanitarni karakter aktivnosti omladinskih projekata”,   rekao je rukovodilac projekta Petar Đurović.

Nakon zatvaranja konkursa, komisija će utvrditi koji predlozi ispunjavaju kriterijume konkursa, a zatim će predstavnici odabranih omladinskih grupa biti pozvani na trodnevnu obuku za pisanje predloga projekata, koja će se  održati u periodu od 26. jula do 09. avgusta 2014. godine. Predloženi omladinski volonterski projekti bi trebalo da budu sprovedeni u periodu od 12. avgusta do 1. novembra 2014. godine, a vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može da iznosi od 40.000 do 100.000 dinara.

Svi zainteresovani mogu da preuzmu smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular  sa internet sajta Narodnog parlamenta ili sa omladinskog internet portala „Mladi su zakon“. Nakon konferencije, održana je informativna sesija za mlade, predstavnike neformalnih grupa mladih i udruženja mladih, kako bi se detaljnije upoznali sa smernicama ovogodišnjeg konkursa.

U prethodnih pet godina, kroz program „Mladi su zakon“, finansirana su 673 omladinska volonterska projekta.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo