Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA PODRŠKU MEDIJIMA U IZGRADNjI KAPACITETA ZA SPROVOĐENjE ONLAJN ISTRAŽIVANjA (ROK: 10. SEPTEMBAR 2020)

31. Avgust 2020.

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je raspisao konkurs za podršku medijima u izgradnji tehničko-tehnoloških i stručnih kapaciteta za sprovođenje onlajn istraživanja. Konkurs je otvoren do 10. septembra 2020. godine.

Konkurs je raspisan u okviru Onlajn istraživačke akademije koju BIRODI sprovodi uz podršku Evropske zadužbine za demokratiju (European Endowment for Democracy -EED).

Svrha navedenih aktivnosti je jačanje javnosti u Srbiji kroz aktivno slušanje i komunikaciju sa publikom i stvaranje uslova za redakcijsku evaluaciju medijskih sadržaja kao elemenata održivosti medija.

BIRODI navodi da će izabrani mediji kroz edukativne radionice biti osposobljeni da samostalno koriste platformu Tvoj stav, kako za potrebe evaluacije svojih medijskih sadržaja, tako i za ispitavanja medijskih potreba publike. Pored toga, mediji će biti osposobljeni da formiraju i održavaju panel svoje publike sa kojom će komunicirati putem onlajn istraživanja. izabrani mediji će imati na raspolaganju modele anketa koje će moći da koriste za svoja onlajn istraživanja uz obavezu potpisivanja Istraživačkog kodeksa.

Važan segment je i mogućnost da izabrani mediji zajednički rade na Medijskom panelu koji čine građani, novinari i akademska zajednica.

Članovi Medijskog panela mogu, u međusobnom partnerstvu, da sprovode potrebna istraživanja publike.

Dodatni podaci o konkursu su dostupni na http://www.birodi.rs/wp-content/uploads/2020/08/online-istrazivacka-akademija.pdf

Izvor: BIRODI i Koordinaciono telo