Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA OSNOVNE ŠKOLE ZA UČEŠĆE U PROJEKTU „ZAJEDNO KA SREDNjOJ ŠKOLI – PODRŠKA DECI IZ OSETLjIVIH GRUPA ZA PRELAZAK U SREDNjU ŠKOLU” (ROK 24.03.2017)

21. Mart 2017.

Dečija fondacija Pestaloci (Pestalozzi Children’s Foundation) i Centar za obrazovne politike realizuju projekat „Zajedno ka srednjoj školi – Podrška deci iz osetljivih grupa za  prelazak u srednju školu“.

Cilj projekta je da doprinese povećanju broja učenika iz osetljivih grupa koji nastavljaju obrazovanje na srednjoškolskom nivou kroz osnaživanje osnovnih škola da obezbede podsticajno okruženje za učenje i sprovedu konkretne, projektom predviđene, aktivnosti koje podstiču i motivišu učenike i učenice iz osetljivih grupa da upišu srednju školu.

Projekat „Zajedno ka srednjoj školi“ biće sproveden u 10 izabranih osnovnih škola, a koje se nalaze na teritoriji opština/gradova dalje navedenih u ovom Pozivu. Opštine/gradovi su izabrani na osnovu kriterijuma za identifikaciju opština u kojima postoji povećana potreba za  intervenciju usmerenu na povećanje tranzicije učenika u srednje škole.

Projekat traje od januara 2017. godine do decembra 2019. godine, i obuhvatiće školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu. Konkretne aktivnosti i intenzivan rad sa školama su planirani od druge polovine aprila 2017. godine.

Prijavljivanjem na ovaj poziv škole dobijaju mogućnost da budu izabrane za učešće u projektu, a samim tim i da osnaže kapacitete za pružanje podrške učenicima iz osetljivih grupa za upis u srednju školu, kroz učešće na akreditovanim seminarima kao i obukama koje su razvijene u okviru projekta. Pored toga, izabrane škole dobiće grantove u iznosu od 3.600 EUR, u dinarskoj protivvrednosti, za sprovođenje projektnih aktivnosti.

Za učešće u projektu mogu se prijaviti sve osnovne škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave iz sledećih opština/gradova:

Aleksinac, Alibunar, Bela Crkva, Bečej, Bogatić, Bor, Bujanovac, Varvarin, Veliko Gradište, Velika Plana, Vladičin Han, Vladimirci, Vlasotince, Grad Niš, Despotovac, Doljevac, Žabalj, Žitište, Žitorađa, Kladovo, Knjaževac, Kovačica, Krupanj, Kuršumlija, Lebane, Leskovac, Negotin, Novi Bečej, Novi Pazar, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Preševo, Prokuplje, Svilajnac, Srbobran, Surdulica, Tutin, Ćuprija, Ub.

Dodatne informacije o konkursu i prijavna dokumentaacija su dostupni na http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/sr

Izvor: www.cep.edu.rs i Koordinaciono telo