Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA OSLIKAVANjE MURALA (ROK: 20. AVGUST 2019)

13. Avgust 2019.

Organizatori Festivala umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“pozivaju vizulene umetnike i umetnice iz Srbije koji imaju do 35 godina da se prijave na konkurs za oslikavanje murala. Pobedničko rešenje će biti izvedeno u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala koji se održava u javnim prostorima na beogradskom Dorćolu, kao i u dvorištu OŠ „Kralj Petar I“u Beogradu, od 6. do 8. septembra pod sloganom „Ajmo napolje“.

Konkurs je otvoren za pojedince i kolektive, a prijava treba da sadrži: idejno rešeje murala sa objašnjenjem (dimenzije zida su: 3m visina i 2,5m širina), kratku biografiju i fotografije tri ranije realizovana zidna rada. Navedeno je potrebno poslati u jednom PDF dokumentu imenovanom imenom i prezimenom autora ili kolektiva, ne većim od 5MB. Prijave slati na: konkurs@festivalrekonstrukcija.com, sa naznakom „Konkurs za murale”, do 20. avgusta.

Festival umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“uvodi umetnost u svakodnevni život kroz: murale i druge likovne intervencije, instalacije u prostoru, izložbe ulične fotografije, umetničke radove za „udomljavanje“, debatni program, umetnički market, radionice, muzički program, kao i ulične igre iz detinjstva. Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće više od 50 autora i autorki iz različitih umetničkih disciplina, a svi sadržaji će biti besplatni.

Više informacija o festivalu umetnosti na ulici „Rekonstrukcija“ je dostupno na  www.facebook.com/FestivalRekonstrukcija

Izvor: Portal mladi i Koordinaciono telo