Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NOVO NAJBOLjE DIGITALNO REŠENjE KOJE PODSTIČE AKTIVIZAM GRAĐANA (ROK: 15.06.2019)

17. Maj 2019.

Imate ideju za novu aplikaciju ili platformu koja može da poveže građane i pomogne im u rešavanju problema u njihovoj zajednici? Mislite da digitalna demokratija može da doprinese većem uključivanju građana i građanki u kreiranju politika?

Ukoliko su odgovori na ova pitanja potvrdni, Beogradska otvorena škola (BOŠ) vas opziva da učestvujete u konkursu i podelite svoju ideju o inovativnom digitalnom rešenju koje bi ojačalo građanski aktivizam i unapredilo načine komunikacije građana sa donosiocima odluka.

Biće odabrano najviše 5 (pet) najboljih rešenja, a autora najbolje ideje čeka podrška u razvijanju predloženog digitalnog rešenja u vidu novčane nagrade u vrednosti od 2.000 evra.

Sve informacije o konkursu i načinu prijavljivanja nalaze se na http://www.bos.rs/ei/uploaded/YOU4EU_Contest_Call%20for%20Applications.pdf,   a organizatori pozivaju sve koji su zainteresovani za učešće da pažljivo pročitaju i pravilnik, koji se nalazi na   http://www.bos.rs/ei/uploaded/YOU4EU_Contest_Rules%20and%20Regulations_1.pdf  i  koji sadrži detalje o tome ko ima pravo učešća, koje ideje su dobrodošle i kako će teći proces selekcije.

Rok za prijavljivanje je 15. jun 2019.

Beogradska otvorena škola organizuje ovaj konkurs zajedno sa partnerima iz Crne Gore (Institut alternativa), Hrvatske (Gong), Slovenije (PiNA) i Španije (Access Info Europe) u okviru projekta „YOU4EU – Učešće građana 2.0“, koji traje od septembra 2018. do februara 2020. godine i sprovodi se uz podršku programa Evropa za građane i građanke.

Više informacija potražite na www.bos.rs

Izvor: Beogradska otvorena škola i Koordinaciono telo