Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU FONDACIJE „FETISOV“, NAJVEĆI NAGRADNI FOND U ISTORIJI NOVINARSTVA (ROK: 1. OKTOBAR 2019)

19. Septembar 2019.

Humanitarna fondacija „Fetisov” iz Ženeve je raspisala međunarodni konkurs za novinarsku nagradu Fetisov Journalism Awards (FJA). Rok za dostavljanje prijava je 1. oktobar 2019. godine.

Nagrada će biti dodeljena najistaknutijim novinarima iz celog sveta koji doprinose promociji univerzalnih ljudskih vrednosti, kao i zbog odvažnosti koju su pokazali u radu na svojim istraživačkim pričama.

Kako navodi fondacija „Fetisov“, nagrada je jedinstvena i zbog izuzetno visokog nagradnog fonda za najbolje priče,  koji iznosi 520.000 švajcarskih franaka.

Na konkurs mogu da se prijave osobe starije od 18 godina, koje treba da predlože predstavnici registrovanih novinarskih organizacija (sindikati, udruženja, društva novinara).

Novinarske priče, članci i izveštaji koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni u štampanim ili onlajn medijima u periodu od 1. juna 2018. do 31. maja 2019. godine.

Nagrade će biti dodeljene u četiri kategorije: za izuzetan doprinos miru, građanskim pravima, istraživačkom novinarstvu, kao i priče iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. U svakoj kategoriji će biti po tri dobitnika nagrade.

Više o konkursu i prijavi pročitajte na https://fjawards.com/

Izvor: Dijalog.net i Koordinaciono telo