Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NIŠVIL VOLONTERSKI TIM (ROK: 10.07.2019)

16. Maj 2019.

Nišvil džez festival i ove godine mladima pruža priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste leto i unaprede sebe.

300 mladih će zajedno 12 dana učestvovati u volonterskom programu, steći nezaboravna iskustva i znanja, a kao uspomenu poneti nova poznanstva.

Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3000 volontera, počev od 2010. godine. U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz preko 120 različitih gradova zemlje i inostranstva. 2012. godine je tim dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. je volonterski program proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.

Ni izvođači nisu ostajali ravnodušni prema volonterima. Veliki broj domaćih i svetskih imena džez scene je upućivao pohvale. Mnoštvo medija, kako domaćih tako i inostranih, prenosilo je volontersku priču festivala. Naš istaknuti džez muzičar Miša Blam je jednom prilikom rekao da su volonteri sastavni deo vizit karte festivala. Nišvil džez volonteri su postali prepoznatljiv brend aktivizma i solidarnosti, a ujedno i vodeća podrška festivalu.

Pozivaju se svi zainteresovani volonteri i volonterke da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji događaja i postanu deo velike muzičke manifestacije Nišvil džez festivala.

Volonterski tim će biti podeljen na sledećih 10 sektora: domaćin publike, domaćin muzičara, pčelice i bubamare, marketing, pres, tehnička podrška, logistika, ketering služba, radionica i obezbeđenje.  Moguće je aplicirati i za poziciju pomoćnik vođe tima.

Kandidati moraju da imaju minimum 15 godina starosti i spremnost za odgovornost prema preuzetim obavezama i zadacima.

Volontiranje na Nišvilu podrazumeva aktivizam od 01. do 12. avgusta 2019. godine, rad je organizovan smenski i odvija se po svim pravilima volonterskog menadžmenta i kodeksa, a u skladu sa Zakonom o volontiranju Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 10. jula.  Prijavljivanje se vrši pomoću internet platforme koja se nalazi na sledećem linku: http://volunteers.nisville.com/.  Dodatne informacije o konkursu i prijavni formular su dostupni na   http://volunteers.nisville.com/#/.  Eventualna pitanja ili probleme pri prijavljivanju možete prijaviti i-mejlom na adresu:   volunteers@nisville.com ili info@voluntee.rs.

Izvor: Nišvil džez festival i Koordinaciono telo