Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NAJBOLjI VIDEO SPOT NA TEMU „NISI SAM, IMAŠ PODRŠKU”

15. Decembar 2015.

„Organizacija kreativnog okupljanja" (OKO) poziva mlade sa teritorije Republike Srbije da učestvuju na konkursu za najbolji video spot na temu: „Nisi sam, imaš podršku!" Tema konkursa se odnosi na vršnjačku podršku u prevazilaženju životnih izazova u adolescenciji. Konkursom se promoviše svest o značaju očuvanja mentalnog zdravlja mladih u lokalnoj zajednici. Svakodnevno suočavanje sa stresnim situacijama bez adekvatne podrške izaziva osećaj usamljenosti, nerazumevanja i odbačenosti. U periodu burnih razvojnih promena, podrška vršnjaka i odraslih predstavlja značajnu pomoć. „Orgnizacija kretivnog okupljanja“ (OKO) želi da ovim konkursom pokrene dijalog i da čuje šta mladi imaju da kažu i prikažu na ovu temu.

Vreme trajanja konkursa je od 20. novembra do 25. decembra 2015.godine. Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi sa teritorije Republike Srbije starosti od 15 do 30 godina.

Radove snimane fotoaparatom, mobilnim telefonom ili kamerom slati na adresu:
„Organizacija kreativnog okupljanja" (OKO) ,Husinskih rudara 6/18, 11060 Beograd,
ili mejlom na konkursoko@gmail.com

Napomena: i-mejlom je moguće poslati radove ukoliko veličina snimka ne prelazi 15 megabajta; veće radove slati poštom. Potrebno je da, prilikom slanja radova, obavezno navedete lične podatke (ime i prezime, godište, adresu, kontakt telefon i i-mejl).

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu „Organizacije kreativnog okupljana" (OKO) krajem januara 2016. godine. Tri najbolja rada biće nagrađena, a nagrade će biti uručene na završnoj konferenciji projekta „Nisi sam, imaš podršku!".

Konkurs se realizuje u okviru projekta „NISI SAM, IMAŠ PODRŠKU" – osnaživanje mladih za pokretanje i formiranje Vršnjačkih klubova psihosocijalne podrške, a u partnerstvu sa Studentskom unijom Srbije i kancelarijama za mlade. Projekat je podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije i sprovodi se u okviru konkursa za realizaciju ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Izvor: Krovna organizacija mladih Srbije i Koordinaciono telo