Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA NAGRADU EU ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO

15. April 2015.

Niš – Novosadska novinarska škola raspisala je konkurs za nagradu Evropske unije za istraživačko novinarstvo i konkurs će biti otvoren do 13. maja.

Za nagradu EU za istraživačko novinarstvo mogu da se prijave sve priče o društvenim temama u vezi sa zloupotrebom moći i osnovnih ljudskih prava, korupcijom i organizovanim kriminalom u Srbiji koje su prošle godine objavljene ili emitovane u bilo kom mediju u Srbiji. Nagradni fond u Srbiji za 2015. godinu iznosi do 10.000 evra.

Do tri dodeljene individualne nagrade kretaće su u rasponu od 3.000 do 5.000 evra. U saradnji sa Fondacijom Gardijan, među pobednicima iz svih sedam zemalja Balkana biće odabrana najbolja istraživačka priča u regionu. Autor te priče će biti pozvan na studijsko putovanje u Gardijan/ Observer.

Nagradu EU za istraživačko novinarstvo ustanovio je Generalni direktorat za proširenje Evropske komisije, kao podršku istraživačkom novinarstvu u balkanskim zemljama

Uputstvo za podnošenje prijava kao i prijavni formulari dostupni su na internet sajtu Novosadske novinarske škole (http://www.novinarska-skola.org.rs/sr/?page_id=3752).

Izvor: Novosadska novinarska škola, Jugmedia i Koordinaciono telo