Arhiva vesti
                   

KONKURS ZA DOKTORSKE STUDIJE NA NIŠKOM UNIVERZITETU

20. Oktobar 2020.

Na Univerzitetu u Nišu je objavljen  zajednički konkurs za upis na prvu godinu studijskih programa doktorskih akademskih studija na fakultetima za školsku 2020/2021. godinu. Prvi upisni rok za doktorske studije će trajati od 19. oktobra do 6. novembra.

Doktorske studije mogu da upišu oni koji su na master studijama ostvarili najmanje 300 ESPB bodova, imaju minimalno 8 kao prosečnu ocenu studiranja, kao i objavljene naučne radove. Pravo da konkurišu imaju i oni koji su završili osnovne studije po propisima do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju, a koji imaju najmanje 8 kao prosečnu ocenu.

Redosled kandidata za upis na prvu godinu doktorskih akademskih studija utvrđuje se na osnovu opšte prosečne ocene ostvarene na osnovnim i master akademskim studijama, dužine studiranja na osnovnim i master akademskim studijama i ostvarenih naučnih rezultata, na način predviđen opštim aktom fakulteta, navodi se u tekstu konkursa.

Drugi upisni rok za doktorske studije će trajati od 9. do 23. novembra 2020. godine.

Tekst konkursa je dostupan na. https://www.ni.ac.rs/images/news/1-KONKURS_ZA_UPIS_NA_DOKTORSKE_AKADEMSKE_STUDIJE_SKOLSKE_2020-2021.pdf.

Izvor:  Južne vesti i Koordinaciono telo