Arhiva vesti
                   

KONKURS UNESKO MEĐUNARODNOG FONDA ZA KULTURNU RAZNOLIKOST (ROK: 13.06.2019)

21. Maj 2019.

U okviru 10. poziva za apliciranje Unesko će primati predloge za inovativne projekte koji imaju za cilj jačanje kulturnog i kreativnog sektora u zemljama u razvoju, kroz:

• uvođenje i/ili razradu praktičnih politika i strategija koje imaju direktan uticaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikim kulturnim izrazima

• jačanje ljudskih i institucionalnih kapaciteta javnog sektora i organizacija civilnog društva, koji se smatraju neophodnim za podršku održivim lokalnim i regionalnim kulturnim industrijama i tržištima u zemljama u razvoju

Maksimalni iznos sredstava koji se može potraživati po projektu je 100.000 američkih dolara.

Pravo prijave imaju organi javnih vlasti, javne institucije i nevladine organizacije iz zemalja u razvoju koje su članice Konvencije o zaštiti i unpaređenju raznolikosti kulturnih izraza (Unesko, 2005), među kojima je i Srbija, kao i međunarodne nevladine organizacije.

U prilogu možete pogledati dodatne informacije o vrstama prihvatljivih projekata i načinu apliciranja, kao i na sajtu Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka. Sve detalje i elektronsku platformu za popunjavanje prijava možete naći na sajtu Uneska.

https://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply

Konkurs je otvoren do 13. juna 2019. godine.

Tekst konkursa je dostupan na 

https://www.civilnodrustvo.gov.rs/upload/documents/Konkursi/2019/ifcd-10_konkurs_2019%20(1).pdf

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i Koordinaciono telo