Arhiva vesti
                   

KONKURS PODRŠKE LOKALNIM MEDIJIMA „SLAVKO ĆURUVIJA FONDACIJE“

13. Februar 2014.

Beograd – „Slavko Ćuruvija fondacija“ (SĆF) raspisala je konkurs podrške lokalnim televizijama i radio stanicama „O čemu Srbija ćuti?“

„Slavko Ćuruvija fondaciju“ (SĆF) pokrenuli su Jelena i Rade Ćuruvija, ćerka i sin Slavka Ćuruvije. Uz pomoć prijatelja iz nevladinog sektora Srbije i uz podršku „Fondacije Braće Rokfeler“ iz Njujorka, novembra prošle godine fondacija je počela sa radom. Ciljevi fondacije su unapređenje kvaliteta novinarstva u Srbiji, podrška lokalnim medijima, podrška istraživačkom novinarstvu, kao i rad sa mladima koji ulaze u svet novinarstva.

Konkurs ima za cilj da ohrabri lokalne medije da progovore o stvarima važnim za građane i lokalnu zajednicu, kako bi delovali kao kontrola lokalnih vlasti. 

Traži se da teme koje će biti obrađivane nisu do sada imale veliku medijsku zastupljenost. Takođe, predložene teme treba da se bave problemima lokalnih zajednica kroz primere kako građani mogu da pomognu u rešavanju problema kao demokratska kontrola lokalnih vlasti. Treba da preispituju rad lokalnih vlasti i na taj način doprinose jačanju uloge lokalnih medija, kao kontrolora vlasti na lokalnom i regionalnom nivou.

Više informacija o konkursu za podršku lokalnim televizijama i radio stanicama Slavko Ćuruvija fondacije možete preuzeti na web adresi: http://www.slavkocuruvijafondacija.rs/konkursi

 Konkurs je otvoren do7. marta 2014. godine a odluka o tome koji su mediji dobili podršku biće saopštena na zvaničnom obeležavanju početka rada fondacije, 27. marta 2014. godine.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo