Arhiva vesti
                   

KOMKURS ZA UČEŠĆE NA NACIONALNOM FORUMU ZA ZELENE IDEJE (ROK: 5.5.2019)

16. April 2019.

Trag fondacija, Fond braće Rokfeler i Erste Banka su objavili Konkurs za učešće na nacionalnom Forumu za zelene ideje.

U partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler i ERSTE Bankom, Trag fondacija traži kreativne i inovativne ideje za organizovanje i zajedničko rešavanje društvenih problema, oslanjajući se na resurse iz zajednice, uz očuvanje životne sredine.

Konkurs je usmeren na formalno udružene građane, a ne na pojedince, a namenjen je udruženjima građana, fondacijama, zadužbinama, zadrugama i privrednim društvima koji planiraju da postanu solidarni preduzetnici ili su u solidarnom preduzetništvu početnici, i koji eksploataciju resursa, upravljanje investicijama, tehnološki razvoj i institucionalne promene usklađuju sa budućim, a ne samo sa sadašnjim potrebama.

Program podržava održiv razvoj solidarnih preduzetnika u pripremi ili početnika.

Ideje će biti selektovane u skladu sa sledećim kriterijumima: opšti utisak, društvena misija, poslovna delatnost, odnos prema životnoj sredini i finansijska projekcija.

Više informacija o kriterijumima ocenjivanja možete pronaći na https://www.tragfondacija.org/media/Uputstvo%20za%20prijavljivanje%20Forum%20za%20zelene%20ideje.pdf

Konkurs je otvoren do 5. maja 2019. godine.

Podnosioci projektnih ideja se na konkurs mogu prijaviti isključivo elektronskim putem, slanjem popunjenog Prijavnog formulara A i Budžeta A  na prijavazeleneideje@tragfondacija.org.

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti na www.tragfondacija.org

Osoblje Trag fondacije pruža podršku korisnicima u delu razjašnjavanja uslova i zahteva za prijavljivanje. Sva pitanja možete slati elektronskom poštom na adresu zeleneideje@tragfondacija.orgzaključno sa 25. aprilom 2019. godine.

Svi prijavljeni za učešće u programu dobijaju informaciju o rezultatima prvog kruga odabira najkasnije do 17. maja 2019. godine.

Fond za nagrade obezbedila je Trag fondacija, uz podršku Fonda braće Rokfeler (RBF).

Trag fondacija i ERSTE banka će dobitnicima nagrada obezbediti dodatnu podršku u vidu konsultacija, edukacija i razmene iskustava kako bi im pružili i dugoročnu podršku u realizaciji poslovnih ideja.

Pored nagrade na nacionalnom Forumu, sve tri nagrađene ideje učestvovaće na regionalnom Forumu Fonda braće Rokfeler (RBF), koji će ove godine biti organizovan od 9. do 12. jula u Albaniji, uz mogućnost da se takmiče za dodatnu nagradu od 10.000 američkih dolara.

Dodatne informacije o konkursu i konkursna dokumentacija su dostupni na  www.tragfondacija.org

Izvor: Trag fondacija i Koordinaciono telo