Arhiva vesti
                   

KO PODMEĆE POŽARE NA BUJANOVAČKOJ DEPONIJI?

15. Septembar 2020.

Bujanovac - Već četvrti dan se Bujanovac guši u dimu sa gradske deponije na kojoj bukti požar, za koji direktot JP „Komunalac“ Ruždi Halili tvrdi da ga neko podmeće.

„Ne znam sa kojim namerama, da li je namerno ili ne, ali činjenica je da se od petka borimo sa vatrom na deponiji. U subotu tokom dana smo uspeli da lokalizujemo požar, da bi ga u večernjim časovima neko ponovo zapalio i vatra je buknula u drugom delu“,  kazao je Halili.

On je odbacio kao potpuno neistinite glasine da na gradskoj deponiji požar podmeću upravo radnici „Komunalca“, jer, navodno, više nema mesta za smeće.

„To nije tačno. Mi smo angažovali svu svoju mehanizaciju, uz mašine jedne privatne firme, kako bi ugasili vatru. I sada su radnici tamo, stavlja se tampon sloj, radimo sve što je u našoj moći“, kazao je Halili.

O transfer stanici, odnosno reciklažnom centru koji se već nekoliko godina čeka kao spasonosno rešenje, Halili ne zna ništa i upućuje nas na Opštinu.

Da je montiranje opreme na transfer stanici počelo rekao je tadašnji načelnik Odeljenja za investicije i razvoj, sada predsednik Skupštine Enver Ramadani, ali još 10. aprila prošle godine.

Tada je rekao da je rok za završetak ovih radova 20 dana, a podsećamo da je ovaj projekat započeo još 2013. godine.

Za poslednju fazu osposobljavanja transfer stanice u budžetu opštine za 2019. godinu je bilo izdvojeno 10 miliona dinara namenjenih za izgradnju spoljnih priključaka.

Rebalansom budžeta je taj novac  krajem 2019. godine preusmeren na javnu rasvetu.

Opštinska vlast se na ovaj potez odlučila jer je procenjeno da nema dovoljno vremena za realizaciju planiranih radova.

Dok transfer stanica ne bude gotova, građanima preostaje da strepe od vatre na deponiji i zatvaraju prozore.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo