Arhiva vesti
                   

KAMERE I OGRADA NA BUJANOVAČKOJ DEPONIJI

16. Septembar 2020.

Bujanovac - Sa gradske deponije u Bujanovcu peti dan zaredom se širi dim zbog toga što, kako kaže šef JP „Komunalac“ Ruždi Halili, mehanizacija ne može da priđe preostalom delu koji je bio pod vatrom.

„Tinja, ne gori. Ne možemo da priđemo delu pored vode, gde se vadi pesak, zaglavljuju se kamioni, ali u toku dana će sigurno biti sve rešeno“, rekao je Halili.                                                                 

Da bi se izbegla paljevina u budućnosti, Halili najavljuje da će ceo prostor biti ograđen.

„Samo da rešimo ovo sad, vatre više neće biti, stavićemo rampu, ogradu, pa čak i kamere ako treba“, istakao je direktor „Komunalca“.

Požar je buknuo u petak nakon čega je lokalizovan sutradan, da bi se vatra potom ponovo proširila u subotu uveče, a sve vreme meštani Bujanovca se guše u gustom dimu.

Halili je rekao da sumnja da neko podmeće požar, međutim, indikativno je da do paljevine dolazi po pravilu vikendom, a na pitanje da li su slučaj prijavili nadležnim organima, odgovara da nisu.

Na gašenju požara nije angažovana vatrogasna jedinica, jer oni nisu nadležni za dešavanja na deponiji, već se time bave radnici „Komunalca“ uz pomoć mehanizacije jedne privatne firme.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo