Arhiva vesti
                   

KALKULATOR SOCIJALNIH DAVANjA

30. Oktobar 2020.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije  je razvio  aplikaciju  Kalkulator socijalnih davanja.

Kalkulator socijalnih davanja ima za cilj da građanima  pruži moguću procenu iznosa novčane socijalne pomoći (pravo definisano Zakonom o socijalnoj zaštitii iznosa dečijeg dodatka (pravo definisano Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom) uzimajući u obzir specifičnosti njihovog domaćinstva.

Kalkulator je ilustrativnog karaktera i ne odnosi se na porodice čiji jedini prihod potiče od poljoprivredne delatnosti. Odgovori korisnika nigde se ne beleže i svaki put kada se pristupi aplikaciji, korisnik popunjava upitnik iz početka.

Ukoliko smatrate da su vaši prihodi i primanja takvi da vaše domaćinstvo ima osnovanu potrebu za dopunom prihoda iz socijalnih transfera, pozivamo vas da se obratite opštinskom organu nadležnom za pitanja dečije zaštite (https://www.ite.gov.rs/extfile/sr/2754/Adrese%20sluzbi%20decje%20zastite%20-%20roditeljski%20dodatak.pdf)  i nadležnom Centru za socijalni rad. (https://www.minrzs.gov.rs/sr/aktuelnosti/vesti/objavljen-spisak-kontakt-telefona-i-mejl-adresa-svih-centara-za-socijalni-rad-u-srbiji).

Kalkulatoru socijalnih davanja možete da pristupite na  socijalnoukljucivanje.gov.rs/kalkulator.

Izvor: Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Koordinaciono telo