Arhiva vesti
                   

JUBILEJ EKONOMSKOG FAKULTETA U SUBOTICI

19. Maj 2017.

Subotica - Ekonomski fakutet u Subotici obeležio je 57 godina uspešnog rada. Upriličena je svečanost sa brojnim zvanicama iz zemlje i inostranstva, a organizovan je i naučni skup posvećen strategijskom menadžmentu.

Tokom nepunih šest decenija postojanja fakulteta, iz ovih klupa izašlo je na desetine hiljada diplomiranih ekonomista, magistara i doktora ekonomije. Mnogi od njih imali su vodeće uloge tokom karijere.

 "Mnogi naši nekadašnji i sadašnji diplomirano studenti su preduzetnici, osnivači porodilnog biznisa, uspešni menadžeri i rukovodioci u privatnom i javnom sektoru. neki od njih su zaista bili u prilici da zauzimaju odgovorne funkcije", ističe dekan fakulteta prof. dr Aleksandar Grubor.

 Na fakultetu se trenutno školuje više od četiri hiljade studenata u Subotici, ali i na odeljenjima u Novom Sadu, kao i u Bujanovcu, gde fakultet osim obrazovne ima i društveno-političku ulogu.

 "U ovim teškim trenucima, kada imamo veoma neodgovorne izjave istovremeno imamo i produktivno delovanje fakulteta.  Nastava se odvija bez ikakvih probema", smatra predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu prof. dr Zoran Stanković.

Dan fakulteta za svoju prvu posetu Subotici izabrao je i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

"Ekonomski fakultet u Subotici je bitan partner misije OEBS-a u Srbiji i veoma bitan deo novosadskog Univerziteta, pre svega zbog toga što gaji multikulturalni duh, inkluziju i raznolikost", ističe ambasador.

Povodom dana fakulteta  u Subotici je počeo i tradicionalni stručni skup posvećen strategijskom menadžmentu koji će okupiti više desetina učesnika iz celog sveta.

Izvor: RTV, Koordinaciono telo