Arhiva vesti
                   

JELENA IZ RAKOVCA POSLE KUĆE DOBILA I POSAO U DUVANSKOJ INDUSTRIJI BUJANOVAC

20. Februar 2019.

Bujanovac –U samo nekoliko dana sreća je dva puta zakucala na vrata samohrane majke Jelene Mitrović (32) iz sela Rakovac i njene tri ćerke.

Nakon što su se krajem prošle godine uselile u novu kuću Jelena je po prvi put dobila zaposlenje i to u Duvanskoj industriji Bujanovac (DIB).

„Mnogo mi znači što imam posao“, rekla je Jelena.

„Konačno zarađujem za svoje tri devojčice, koje me u našoj novoj kući čekaju da se vratim s posla“, kaže majka Milice (15), Emilije (12) i desetogodišnje Anđele, koje su pre 10 godina ostale bez oca Igora tragično stradalog u saobraćajnoj nesreći, za čiju smrt krivac do danas nije pronađen.

Posle 10 godina teške nemaštine, bezuspešne potrage za bilo kakvim poslom, života isključivo od socijalne pomoći i donacija humanih ljudi, Jelena kaže da je poziv iz DIB-a stigao ubrzo po useljenju u novu kuću, kao potvrda da su pred porodicom Mitrović bolji dani.

Činjenica da je posao čistačice sve samo ne lak, kao da ne utiče na ovu skromnu ženu dok priča koliko je zahvalna direktoru DIB-a Bogoljubu Tomiću.

„Uradiću sve što je u mojoj moći da se saradnja ne prekida“, rekao nam je Tomić kada smo pitali o mogućnosti da Jeleni bude produžen ugovor o radu nakon isteka tri meseca.

Tomić je naglasio da se ne radi o tzv. sezonskom zapošljavanju, već o radu na određeno vreme, što je bio i jedini mogući način da Jelena dobije posao.

„Uradili smo koliko smo mogli u ovom trenutku, a trudićemo se da pomognemo našoj radnici i njenoj porodici i na svaki drugi način“, kaže prvi čovek DIB-a.

Po njegovim rečima, stabilna situacija u firmi omogućava i ambiciozne planove čije će ostvarivanje biti od velikog značaja i na dobrobit svih radnika.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo