Arhiva vesti
                   

JEDINSTVENA ŠKOLA PRIJATELjSTVA PETI PUT ORGANIZUJE MULTIETNIČKI SEMINAR

11. Juli 2011.

Tara - Škola prijateljstva, koju organizuje humanitarna organizacija „Naša Srbija", započela je multietničkim seminarom čiji su polaznici deca osam različitih nacionalnosti sa teritorije Srbije: albanske iz Tupala kod Medveđe,  mađarske iz Kanjiže, rumunske iz Nikolinaca, slovačke iz Bačkog Petrovca, rusinske iz Ruskog Krstura, bugarske iz Dimitrovgrada, bošnjačke iz Brodareva.

Tema seminara su tolerancija i kulturne razlike, a cilj je promocija multikulturalizma, unapređenje razumevanja različitosti među ljudima,i doprinos izgradnji i razvoju modernog demokratskog društva.

„Ovaj programski deo realizujemo od 2006. godine, pod pokroviteljstvom Vlade AP Vojvodine, a vodi ga tim psihologa čiji je supervizor dr. Žarko Trebješanin. Tokom sedam dana na Tari polaznici učestvuju u obrazovnim i kreativnim radionicama“, kaže direktorka Škole prijateljstva Gordana Gavrilović.

Učesnici će pamtiti seminar po zabavnim igrama i maskenbalu na kojem se bira najlepša frizura, ali i po druženju i stečenim prijateljstvima.