Arhiva vesti
                   

JEDINI RENGENOLOG U DOMU ZDRAVLjA BUJANOVAC IDE U PENZIJU

25. Septembar 2020.

Bujanovac - Domu zdravlja u Bujanovcu već godinama nedostaju lekari specijalisti, a sada u je u opasnosti da u vreme korone ostane i bez jedinog rendgenologa.

Dr Slađan Dimitirijević za dva meseca odlazi u penziju, a zamene za sada nema, što je direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović ocenila kao trenutno najveći izazov po pitanju kadrova.

 „To nam je gorući problem, jer i da se pošalje na specijalizaciju mlad lekar to će potrajati 5-6 godina. Dakle, neophodan nam je radiolog, bez  rendgenske i ultrazvučne dijagnostike Dom zdravlja ne može. Moramo da pronađemo rešenje zajedno sa ministarstvom i na tome ćemo raditi“, kazala je direktorka.

 Dom zdravlja je od januara ove godine i sa jednim stomatologom manje, takođe, zbog penzionisanja.

 „Posle ukidanja dodatka od 50 odsto na platu mnogi specijalisti su otišli, a treba imati u vidu i prirodan odliv. Za to vreme nismo dobijali saglasnost za prijem novih lekara i nije bilo novih specijalizacija, zbog toga smo sada u ovoj situaciji“, kaže direktorka.

 O situaciji u Domu zdravlja Bujanovac i nedostatku specijalista direktorka je u sredu  razgovarala sa narodnim poslanikom Nenadom Mitrovićem, koji je  rekao da će pružiti podršku Domu zdravlja za rešavanje ovog problema.

Izvor: OK Radio, Bujanovačke i Koordinaciono telo