Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PROMOCIJE PREDUZETNIŠTVA I SAMOZAPOŠLjAVANjA (ROK: 31. DECEMBAR 2019)

6. Novembar 2019.

Ministrastvo privrede je objavilo javni poziv za učešće u Programu promocije preduzetništva i samozapošljavanja koji sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije i uz stručnu podršku KFW-a.

Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju ovog programa su 300.000.000,00 dinara. Od navedenih sredstava, 250.000.000,00 dinara namenjeno je za sprovođenje programa, dok je iznos od 50.000.000,00 dinara namenjen za troškove angažovanja implementacionog partnera i sprovođenje programa obuke i mentoringa.

Ovim putem Ministarstvo privrede poziva sva zainteresovana mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) i preduzetnike da se prijave za učešće u Programu.

Opšti cilj Programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata. Na taj način bi se stvorili uslovi za kreiranje održivog rasta i zapošljavanja.

Specifični ciljevi Programa su:

• Sistemska promocija mikro, malih i srednjih preduzeća u cilju poboljšanja mogućnosti samozapošljavanja

• Ostvarivanje ličnih prihoda

• Podrška preduzetništvu žena, mladih i socijalnog preduzetništva

Pravo da podnesu zahtev za kredit kod partnerske banke, kao i na dodelu bespovratnih sredstava, imaju MMSP i preduzetnici. Program podstiče i finansiranje mladih preduzetnika starosti od 18 do 35 godina, žena preduzetnica, povratnika i preduzetnika koji ulažu u poljoprivredni sektor. MMSP-ovi i preduzetnici moraju biti početnici u poslovanju. Ukoliko privredi subjekat već posluje, ne može postojati duže od 24 meseca u trenutku podnošenja zahteva.

Pitanja o konkursu možete da pošaljite na i-mejl startup@pks.rs

Poziv za učešće u Programu je otvoren dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2019. godine.

Detaljne informacije o Programu su dostupne na https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-kredite-obezbedjene-garancijom-fonda-za-razvoj-i-ucestvovanje-u-besplatnoj-obuci-u-skladu-sa-programom-promocije-preduzetnistva-i-samozaposljavanja/

Izvor: Ministarstvo privrede i Koordinaciono telo