Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA 23. MEĐUNARODNOM SAJMU PRIVREDE U MOSTARU, BOSNA I HERCEGOVINA

28. Januar 2020.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem 23. Međunarodnom sajmu privrede koji će se održati u Mostaru, Bosna i Hercegovina, u periodu od 31. marta do 4. aprila 2020. godine.

Nastup na Mostarskom sajmu dobra je prilika da domaći izlagači predstave svoje proizvode i plasiraju ih na tržište Bosne i Hercegovine ali i treća tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Mostarski sajam je, po broju izlagača i posetilaca, jedna od najuspešnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini, koja na prostoru od oko 30.000m2okuplja svake godine izlagače iz više od 20 država iz regiona i Evropske unije, a ove godine zemlja partner će biti Mađarska.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose troškove participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 500,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja profakture.

Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štand,a koji će ove godine biti 200m2, imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda u oblasti prehrambene industrije, nameštaja, građevinske industrije, tekstilne industrije, poljoprivredne mehanizacije i informacione tehnologije, kao i ostalih industrija u zavisnosti od vrste sajma.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava, kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza, primaće se do petka, 21. februara do 16 časova, a šalju se elektronskom poštom na i-mejl:: bojana.lalovic@pks.rs

Original uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza i doprinosa, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom, neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Centar za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja, za Jovanku Ćalinu.

U slučaju da se na javni poziv prijavi manje od 5 privrednih subjekata organizatori zadržavaju pravo da bez ikakvih posledica otkaže nastup. U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od:

  • visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini,
  • uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Agencije ili Komore,
  • postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i sl,
  • vremena podnošenja prijave

Ispunjenost uslova i izbor izlagača utvrđuju organizatori u skladu sa Pravilima o učestvovanju na sajmu.

Za sve neophodne informacije, možete kontaktirati predstavnike Privredne komore Srbije – Bojana Lalović na broj 011/3300 919 i 066/8751 264 ili Tatjanu Beuk Pirušić na broj 011/3300-912; 066/875-1161.

Dodatne informacije o pozivu i prateća dokumentacija su dostupni na http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-na-23-medunarodnom-sajmu-privrede-u-mostaru-bih-1

Izvor: Razvojna agencija Srbije i Koordinaciono telo