Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKTA ZA PROGRAM PODRŠKE RAZVOJU POSLOVNE STRUKTURE ZA 2017 GODINU

25. Januar 2017.

Beograd - Podnosilac prijave projekta je jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji je planirana realizacija određenog projekta. Podnosilac prijave može podneti jednu prijavu projekta.

Za realizaciju Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2017. godinu  predviđena su sredstva u visini od 365.824.000,00 dinara.

Navedeni iznos sredstava opredeljuje se za realizaciju: mera infrastrukturnog opremanja poslovnih zona i mera unapređenja infrastrukturnih kapaciteta u cilju povezivanja poslovnih zona sa okruženjem.

Cilj Programa je podrška razvoju poslovne infrastrukture, stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija unapređenjem privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta. Namena Programa koja se realizuje kroz meru infrastrukturnog opremanja poslovnih zona je učešće u finansiranju realizacije projekata izgradnje, rekonstrukcije, rehabilitacije ili sanacije saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnoj zoni.
Ministarstvo privrede učestvuje u finansiranju projekta u visini do 60% vrednosti projekta bez PDV.

Uslovi za dodelu sredstava Programa su: da je realizacija projekta u skladu sa ciljem i namenom Programa; da je sufinansiranje projekta predviđeno od strane Podnosioca prijave u visini pripadajućeg iznosa i da je projekat u skladu sa prostornim i urbanističkim planovima jedinice lokalne samouprave.

Rok za podnošenje prijave projekta je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva u „Službenom glasniku Republike Srbije”. Prijava projekta dostavlja se na Obrascu – Prijava projekta za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2017. godinu, koji se preuzima na internet strani Ministarstva: www.privreda.gov.rs.    Prijava projekta, sa dokumentacijom, dostavlja se na sledeću adresu: Ministarstvo privrede,  Komisija za ocenjivanje i odabir projekata, 11000 Beograd, Kneza Miloša 20.

Odluka o rasporedu i korišćenju sredstava za podršku unapređenja poslovne infrastrukture za 2017. godinu  objavljuje se u „Službenom glasniku Republike Srbije” i na internet strani Ministarstva. Informacije neophodne za učešće na javnom pozivu mogu se dobiti na telefon Ministarstva privrede, broj: 011/333-4247 i 011/333-4132.

Dodatne informacije o konkursu se mogu preuzeti na http://www.privreda.gov.rs/javni-poziv-za-prijavu-projekta-za-program-podrske-razvoju-poslovne-infrastrukture-za-2017-godinu/   

Izvor: Ministarstvo privrede i Koordinaciono telo