Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKTA ZA PROGRAM PODRŠKE RAZVOJU POSLOVNE INFRASTRUKTURE ZA 2021. GODINU

25. Januar 2021.

Ministarstvo privrede je raspisalo javni poziv za prijavu projekata za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2021. godinu, za  čiju implementaciju su predviđena sredstva u visini od 1.007.940.000,00 dinara.

Navedeni iznos sredstava se opredeljuje za realizaciju:

1) mere infrastrukturnog opremanja zona poslovanja i povezivanja zona poslovanja sa okruženjem

2) mere unapređenja infrastrukturnih kapaciteta u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti .

Podnosilac prijave projekta je jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji je planirana realizacija određenog projekta, a ukoliko projekat realizuje više jedinica lokalne samouprave, podnosilac prijave projekta su jedinice lokalne samouprave koje zajedno realizuju projekat. 

Cilj Programa je unapređenje razvojnog potencijala jedinica lokalnih samouprava kroz stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, unapređenje privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta.

Ministarstvo privrede učestvuje u finansiranju projekta u određenom procentu u zavisnosti od stepena razvijenosti jedinice lokalne samouprave na sledeći način:

1) do 100% vrednosti projekta bez PDV za jedinice lokalne samouprave iz četvrte i treće grupe razvijenosti;

2) do 60 % vrednosti projekta bez PDV za jedinice lokalne samouprave iz druge i prve grupe razvijenosti.

U pogledu stepena razvijenosti jedinice lokalne samouprave primenjuje se važeća jedinstvena lista razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave u momentu podnošenja prijave projekta

Rok za podnošenje prijave projekta je 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva u „Službenom glasniku Republike Srbije”, odnosno od 18. januara 2021. godine.

Projekat se dostavlja na prijavnom obrascu, uz koga se dostavlja i sva neophodna dokumentacija navedena u poglavlju VII javnog poziva.

Prijavni obrazac sa dokumentacijom se dostavlja na sledeću adresu:

Ministarstvo privrede

Komisija za ocenjivanje i odabir projekata

11000 Beograd, Kneza Miloša 20

Informacije neophodne za učešće na javnom pozivu mogu se dobiti na telefon Ministarstva privrede, broj: 011/333-4247; 011/333-4132 i 011/333-4149.

Dodatne informacije o javnom pozivu, odnosno tekst javnog poziva i prijavni obrazac, su dostupni na https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-prijavu-projekta-za-program-podrske-razvoju-poslovne-infrastrukture-za-2021-godinu/.

Izvor: Ministarstvo privrede i Koordinaciono telo