Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV - za prijavu mladih džez muzičara u omladinski džez orkestar južne Srbije

7. Mart 2014.

Nišvil fondacija i muzičke škole u Leskovcu i Nišu pozivaju mlade muzičare uzrasta od 14 do 21 godine iz Niša, Leskovca, Vranja, Vladičinog hana, Bosilegrada i Bujanovca, koji žele da pohađaju besplatne džez radionice u sklopu projekta „Džez multikulturalni izraz“.

Pored muzičkog usavršavanja na polju džeza u okviru radionica mladi različitih etničkih zajednica moći će da se druže, zajedno da stvaraju muziku i bolje se upoznaju.

U svakom od pomenutih mesta mladi će raditi sa lokalnim koordinatorima i uvežbavati program koji će, svako u svom gradu izvesti 30. aprila za Svestki dan džeza.  Do avgusta su planirana i tri dvodnevna susreta polaznika iz svih gradova (u Nišu, Leskovcu i Vranju) tokom kojih će, na osnovu raspisanih aranžmana uvežbavati zajedničke kompozicije: standard „When the Saints Go Marching In“, „Nišville Jubilation“ – Duška Gojkovića i „Watermelon Man“ – Herbija Henkoka (na čiju je inicijativu 30. april uvršten u kalendar UNESCO-a kao Svetski dan džeza).

Svi polaznici će zajedno održati i koncerte u mestima iz kojih dolaze, uključujući i nastup u Nišu za vreme Nišvil džez festivala u sklopu pretećeg programa „Omladinske džez mreže“. Organizator radionica obezbeđuje besplatan prevoz, smeštaj i obroke, kako tokom razmena (zajedničkih proba u Nišu Leskovcu i Vranju), tako na zajedničkim koncertima u svih šest gradova i tokom četiri dana Nišvila.

Iznenađenje za polaznike projekta je besplatan ulaz na Nišvil džez festival. Takođe, mladi muzičari izabrani za učešće u projektu „Džez multikulturalni izraz“, tokom Nišvila će moći da pohađaju i uobičajenu Nišvil radionicu u sali niškog Simfonijskog orkestra.

Broj polaznika iz svakog grada je ograničen (5 osoba), a za prijavljivanje je potrebno popuniti formular na sajtu www.omladinskajazzmreza.nisville.com

Rok za prijavljivanje je 24. mart.

Postanite neodvojivi deo džez kulture!

Projekat se realizuje uz podršku Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i Delegacije Evropske unije. Realizaciju projekta u Bujanovcu podržali su Služba Koordinacionog tela i opština Bujanovac.