Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA PODRŠKU LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA RAD SAVETODAVNIH SLUŽBI ZA GRAĐANE I GRAĐANKE (ROK: 16.04.2019)

25. Mart 2019.

Objavljen je Javni poziv za podršku lokalnim samoupravama za uspostavljanje savetodavnih službi za građane i građanke. Fondom vrednim 262.500 dolara Vlada Švajcarske će, kroz program Swiss PRO, podržati jedinice lokalne samouprave (JLS) da uspostave savetodavne službe za građane/ke usmerene na bolji pristup pravima za najmanje 5.000 građana i građanki iz ranjivih grupa.

Javni poziv traje do 16. aprila 2019. godine i u okviru njega će biti podržano do 12 predloga projekata JLS u vrednosti 15.100-18.875 dolara.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju jedinice lokalnih samouprava iz 99 JLS obuhvaćenih programom koje pripadaju II, III i IV grupi prema stepenu razvijenosti, a nemaju uspostavljenu jedinicu za pružanje besplatne ili savetodavne pravne pomoći.

Ohrabruje se međuopštinska saradnja.

Odabrane JLS sa najboljim predlozima projekata će, pored bespovratnih sredstava za uspostavljanje Savetodavne službe za građane/ke, dobiti i tehničku pomoć u vidu izrađene metodologije za rad Savetodavne službe i vođenje evidencije korisnika/ca.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika i načinu konkurisanja, kao i dokumentaciju za prijavljivanje potražite na stranici www.swisspro.org.rs.

Kako bi se zainteresovane JLS upoznale sa detaljima programa podrške – od prijavljivanja i učešća na javnom pozivu, preko kriterijuma za izbor projekata, do dobijanja bespovratnih sredstava – program Swiss PRO organizovaće informativne sesije širom zemlje u periodu od 25. marta do 3. aprila 2019. godine. O lokacijama i terminima održavanja informativnih sesija javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: www.swisspro.org.rs i Koordinaciono telo