Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE ZAHTEVA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE ZA RASPODELU DELA SREDSTAVA IZ BUDžETSKOG FONDA ZA PROGRAM LOKALNE SAMOUPRAVE

27. Februar 2018.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je konkurs za raspodelu sredstava za ostvarivanje sledećih ciljeva:

1. Učešće u obezbeđivanju nedostajućeg dela sredstava u punom ili delimičnom iznosu za realizaciju novih ili završetak započetih projekata koji se finansiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, a od posebnog su značaja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u jedinici lokalne samouprave, u koje spadaju: infrastrukturni projekti jedinica lokalne samouprave (izgradnja komunalne infrastrukture, radovi na objektima-zgradama jedinice lokalne samouprave, radovi na objektima škola, radovi na objektima predškolskih ustanova, radovi na objektima kulture, radovi na sportskim objektima, radovi na gradskim trgovima i parkovima, radovi na javnoj rasveti i video nadzoru i radovi na objektima pijaca.

2. Pružanje finansijske, tehničke i druge pomoći u cilju bržeg i kvalitetnijeg uvođenja e-uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacija rada organa jedinice lokalne samouprave, kao i tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima i organizacijama.

3. Pružanje pomoći jedinici lokalne samouprave u organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za građane na njenoj teritoriji, kao i adekvatan prilaz ustanovama javnih službi licima sa posebnim potrebama.

Rok za podnošenje zahteva za raspodelu sredstava je 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva u „Službenom glasniku Republike Srbije”. Zahtev za raspodelu sredstava dostavlja se na odgovarajućem obrascu. Uz zahtev se dostavlja i sva neophodna dokumentacija navedena u javnom pozivu. Zahtev za raspodelu sredstava sa dokumentacijom se dostavlja na sledeću adresu:

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave
Komisija za sprovođenje postupka i utvrđivanje predloga za raspodelu sredstava
11000 Beograd, Birčaninova 6

Dodatne informacije o konkursu i svi neophodni obrasci dostupni su na http://mduls.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-lokalne-samouprave.php

Informacije neophodne za učešće na javnom pozivu mogu se dobiti i na telefon Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Sektor za sistem lokalne samouprave broj: 011/3060-101; 011/3060-107 i 011/3060-119.

Izvor: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Koordinaciono telo