Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA IZ OBLASTI BORAČKO-INVALIDSKE ZAŠTITE

18. Juli 2019.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko-invalidsku zaštitu, je uputilo javni poziv zainteresovanim udruženjima građana, osnovanim radi poboljšanja položaja boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica poginulih boraca da podnesu predloge projekata koji će biti finansirani iz budžeta Republike Srbije.

Prioritet u ovom pozivu je unapređivanje socijalne uključenosti boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica poginulih boraca u Republici Srbiji, kao i negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kroz:

  • Promociju tekovina oslobodilačkih ratova Srbije,
  • Jačanje uloge udruženja boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i porodica poginulih boraca u lokalnoj zajednici.

Podnosioci predloga mogu da budu:

  • registrovana udruženja građana, sa sedištem na teritoriji Republike Srbije;
  •  udruženja koja sprovode aktivnosti na teritoriji Republike Srbije;
  • udruženja koja su direktno odgovorna za pripremu i realizaciju projekta;
  • udruženja koja imaju materijalne i ljudske resurse za sprovođenje projekta;
  • udruženja koja vode uredno finansijsko poslovanje.

Svako udruženje građana ima pravo da aplicira sa jednim predlogom projekta, koji će realizovati u maksimalnom trajanju do šest meseci.

Ministarstvo će tokom realizacije odobrenih projekata vršiti kontrolu i procenjivanje sprovođenja prihvaćenih projekata. Negativni izveštaj uticaće na dalje finansiranje odobrenih projekata. Ministarstvo ima pravo da zahteva modifikaciju projekta, kao i zaključenog ugovora, a na osnovu redovnih i vanrednih izveštaja o realizaciji projektnih aktivnosti, kao i u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima.

Zainteresovana udruženja građana dužna su da predloge projekata dostave najkasnije do 5. avgusta 2019. godine u 8 časova.

Dodatne informacije o konkursu i konkursna dokumentacija su dostupni na https://www.minrzs.gov.rs/sr/konkursi

 Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinaciono telo