Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV ZA DODELU PAKETA PODRŠKE U OKVIRU PROJEKTA PODRŠKE POČETNICIMA ZA ZAPOČINjANjE POSLA - START-UP

21. April 2016.

Projekat podrške početnicima za započinjanje posla – Start- up realizuje Razvojna agencija Srbije u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama.

Opšti cilj Projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju mikro, malih i srednjih privrednih društava  i preduzetnika.

Paket podrške obuhvata: realizaciju obuka, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje MMSP i preduzetnika. Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati osetljive ciljne grupe, kroz edukaciju o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju fizička lica koja nemaju zaposlenje, ali imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje.

Ciljnu grupu čine četiri kategorije: žene; mladi u starosnoj dobi od 18-30 godina (u trenutku objavljivanja Javnog poziva); teško zapošljive kategorije (stariji od 45 godina (u trenutku objavljivanja Javnog poziva) - posebno viškovi koji su ostali bez posla tokom privatizacije ili u preduzećima u procesu restrukturiranja ili nakon racionalizacije u javnom sektoru, osobe sa invaliditetom i osobe bez stručnih kvalifikacija);lica iz devastiranih područja , odnosno iz 19 jedinica lokalne samouprave, koje uključuju i opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.
 

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Projekta iznose 100.000.000,00 dinara.

Svi prateći obrasci dostupni su u elektronskom obliku na sajtu Agencije, na adresi www.ras.gov.rs i sajtu Godina Preduzetništva 2016 www.godinapreduzetnistva.rs i u štampanom obliku u ARRA, a za sve dodatne informacije možete se obratiti Agenciji, na broj telefona: 011/33 98 510 ili na adrese: sasa.veljic@ras.gov.rs  i svetlana.nikolic@ras.gov.rs.

Prijave za prvu fazu Projekta, sa potrebnom dokumentacijom, dostaviti do 20. maja 2016. godine poštom ili lično na adresu najbliže Akreditovane Regionalne Razvojne Agencije, odnosno  Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Pana Đukića 42, Leskovac, Tel: 016/315-0115, E-mail: info@centarzarazvoj.org, www.centarzarayvoj.org

Dodatne informacije o projektu dostupne su na: http://www.privreda.gov.rs/javni-poziv-za-dodelu-paketa-podrske-u-okviru-projekta-podrske-pocetnicima-za-zapocinjanje-posla-start-up-ras/

Izvor: Ministarstvo privrede Republike Srbije i Koordinaciono telo