Arhiva vesti
                   

JAVNI POZIV – ERAZMUS ZA MLADE PREDUZETNIKE

17. Mart 2016.

Erasmus za mlade preduzetnike je program prekogranične razmene preduzetnika koji pruža priliku novim preduzetnicima ili onima koji pretenduju da to postanu priliku da uče od iskusnih preduzetnika koji rade u malim preduzećima u zemljama Evropske unije koje su učenice ovog programa.

Razmena iskustava se odvija tokom boravka kod iskusnog preduzetnika, što novom preduzetniku pomaže da stekne veštine potrebne za pokretanje male firme, dok iskusni preduzetnik ili domaćin dobija priliku da sarađuje sa stranim partnerima ili uči o novim tržištima.

Boravak novih preduzetnika u firmama iskusnih preduzetnika finansira Evropska unija.

Program   preduzetnicima nudi  dodatne vrednosti njihovom poslovanju: moguće prednosti programa uključuju razmenu znanja i iskustva, mogućnosti umrežavanja širom Evrope, nove trgovinske odnose ili tržišta u inostranstvu.

U programu mogu da učestvuju:

-  Novi preduzetnici koji planiraju da osnuju sopstveni biznis ili su ga već osnovali u poslednje tri godine;

-  Iskusni preduzetnici koji poseduju ili upravljaju malim ili srednjim preduzećem u jednoj od zemalja učesnica programa.

Informacije o ovom programu su dostupne  na linku Programa za mlade preduzetnike http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php, na kome se nalazi i dugme za prijavljivanje za ovaj program. Prijave se podnose do 5. apila 2016. godine.  

Kontakt osoba za preduzetnike iz Republike Srbije je:

Mladen Radišić

Univerzitet u Novom Sadu
Dr Zorana Đinđića 1
21000 Novi Sad

Tel. 064/1447048
mladenr@uns.ac.rs

Izvor: Erazmus za mlade preduzetnike i Koordinaciono telo