Arhiva vesti
                   

JAVNI KONKURS ZA DOTACIJE NEVLADINIM I DRUGIM NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA ZNAČAJNIM ZA OBRAZOVANjE U 2017. GODINI (27.10.2017)

24. Oktobar 2017.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisuje Javni konkurs za učešće u korišćenju finansijskih sredstava namenjenih za dotacije nevladinim i drugim neprofitnim organizacijama značajnim za obrazovanje u 2017. godini. Ministarstvo upućuje javni poziv svim zainteresovanim udruženjima da predlože programe radi finansijske podrške, kojima će kroz obrazovno-vaspitne aktivnosti pružati podršku učenicima osnovnih i srednjih škola u periodu trajanja projekta, odnosno od 1. decembra 2017. godine do 31. maja 2018. godine.

Cilj javnog konkursa je unapređivanje sistema obrazovanja i vaspitanja na osnovu iskazanih programa i projekata udruženja koja pružaju podršku učenicima osnovnih i srednjih škola.

Učesnici konkursa mogu biti udruženja sa sedištem na teritoriji Republike Srbije (nevladine i druge neprofitne organizacije, osnovane radi ostvarivanja ciljeva i unapređivanja obrazovanja i vaspitanja).

Udruženja – učesnici konkursa prijavu i predlog programa podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Dodatne informacije o konkursu dostupne su na http://www.mpn.gov.rs/javni-konkurs-za-ucesce-u-koriscenju-finansijskih-sredstava-ministarstva-prosvete-nauke-i-tehnoloskog-razvoja-namenjenim-za-dotacije-nevladinim-i-drugim-neprofitnim-organizacijama-znacajnim-za-obrazo/

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Koordinaciono telo