Arhiva vesti
                   

JAVNA RASPRAVA O PREDLOGU PROGRAMA ZA REFORMU SISTEMA LOKALNE SAMOUPRAVE U REPUBLICI SRBIJI SA AKCIONIM PLANOM ZA PERIOD OD 2021. DO 2023. GODINE

3. Mart 2021.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sprovodi javnu raspravu o Predlogu programa za reformu sistema lokalne samouprave u Republici Srbiji sa Akcionim planom za period 2021-2023. godine.

Javna rasprava o Predlogu programa se održava u periodu od 1. do 22. marta 2021. godine.

Ministarstvo poziva predstavnike nadležnih državnih organa, organa autonomne pokrajine, organa jedinica lokalne samouprave, stručnjake u ovoj oblasti, privredni i civilni sektor, nevladin sektor, akademsku zajednicu, kao i druge zainteresovane strane, da uzmu učešće u javnoj raspravi i daju komentare, sugestije i predloge.

Tokom trajanja javne rasprave, primedbe, predlozi i sugestije mogu se dostaviti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na i-mejl jelena.tomasevic@mduls.gov.rs ili poštom na adresu:  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Birčaninova 6, 11000 Beograd – sa napomenom na koverti „Predlog programa za reformu sistema lokalne samouprave u Republici Srbiji sa Akcionim planom za period 2021-2023. godineˮ.

Pored komentara koji budu upućeni Ministarstvu pisanim putem, u okviru javne rasprave održaće se dva onlajn sastanka, 10. marta i 17. marta 2021. godine, oba sa početkom u 12 časova. Svi zainteresovani učesnici treba da se prijave na imejl adresu jelena.tomasevic@mduls.gov.rs najkasnije dva dana pre održavanja sastanka  kako bi im pristupni podaci bili blagovremeno dostavljeni.

Po okončanju javne rasprave, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će analizirati sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i sačiniti izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi i u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave, odnosno najkasnije sedam dana pre podnošenja Vladi na razmatranje i odlučivanje, izveštaj objaviti na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i na portalu E-uprava.

Dokumentacija koja uključuje Predlog programa za reformu sistema lokalne samouprave u Republici Srbiji , Predlog Akcionog plana za period 2021-2023. godine i Zaključak o sprovođenju javne rasprave je dostupna na  mduls.gov.rs.  

Izvor: mduls.gov.rs i Koordinaciono telo