Arhiva vesti
                   

IZLOŽBA 3D SLIKE NEBOJŠE JAKŠIĆA

26. Avgust 2019.

Medveđa – U holu Kulturnog centra u Medveđi u toku je izložba slika autora Nebojše Jakšića, pod nazivom “Scroll saw – Filmfaces” i “Scroll saw – animals”. Portreti glumaca i slike životinja, koji su izloženi, urađeni su u trodimenzionalnom formatu, odnosno kao 3D slike.

Tehnika  šupljeg duboreza kojom je rađena uglavnom celokupna postavka, predstavlja igru svetlosti i senki, čime slika dobija na dubini i samim tim deluje trodimenzionalno.

Rađene su na šper ploči od 10 mm, dok su ostale koje nemaju šupljine nastale spajanjem više tanjih slojeva drveta različitih nijansi čime se stvara reljefnost i punoća.

Nebojša Jakšić, diplomirani arhitekta, ovom tehnikom je počeo da se bavi pre desetak godina.

Prvu izložbu priredio je 2014. godine u Leskovcu, a izlagao je još i u Lebanu, Medveđi, Sijarinskoj Banji i na filmskom festivalu u Sopotu. Trenutno učestvuje sa jednim radom na festivalu ”Dani Bate Stojkovića” u Vrnjačkoj Banji, a u planu je postavka portreta glumaca za festival filmske režije u Leskovcu i izložba u Beogradu.

Iako stalno radi na novim slikama, veliki broj se nije našao na ovoj postavci, jer su odranije u rukama poznatih i uglednih ljudi, poput ambasadora stranih zemalja, ministara i državnika koji su darivani tokom zvaničnih poseta.

Zainteresovani mogu izložbu pogledati u narednih mesec dana u holu Kulturnog centra Medveđe.

Izvor: Jugpres i Koordinaciono telo