Arhiva vesti
                   

IZLAGAČI SA JUGA SRBIJE NA SAJMU U PRIŠTINI

27. Septembar 2016.

Bujanovac – U Prištini će se u sredu  svečano otvorti tradicionalni Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, a među 38 izlagača iz Srbije, na sajmu će svoje proizvode izložiti i desetak firmi iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga,  najviše iz Bujanovca i Preševa.  

Organizator sajma je Privredna komora Kosova i Metehoje, a svoje proizvode, na oko 6.000 kvadratnih meteara, izložiće blizu 400 izlagača sa Kosova i Metohije i zemalja regiona: Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Turske.

U Privrednoj komori Srbije ističu da je cilj ove sajamske manifestacije „da se olakša trgovinska razmena Srbije i Kosova i Metohije, da se podrže veliki investitori i da se naprave prvi koraci u osnivanju zajedničkih preduzeća“.

Saopšteno je i da veliki trgovinski lanci i veliki distributeri iz Srbije planiraju da na sajmu ostvare nove kontakte koji će ubrzati protok roba i usluga na tržišta Kosova i Metohije i Albanije.

Da bi se olakšalo učešće srpskih kompanija na ovom sajmu, Privredna komora Srbije je odlučila da ovoga puta snosi troškove organizacije, zakupa prostora i opremanja štandova.

Otvaranje sajma je u sredu u 11 časova.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo