Arhiva vesti
                   

IZBEGLICE I MIGRANTI KOJI SU SMEŠTENI U BUJANOVCU UČESTVOVALI U ČIŠĆENjU DVORIŠTA ŠKOLE

30. Avgust 2018.

Bujanovac - Izbeglice i migranti koji su smešteni u prihvatnom centru u Bujanovcu su, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, učestvovali u akciji čišćenja dvorišta Osnovne škole „Branko Radičević“ u tom gradu, koju je tokom protekle školske godine pohađalo više od 25 dece migranata.

Tehnički direktor Javnog preduzeća „Komunalac“, Iljir Taipi, izjavio je za agenciju Beta da je tokom pomenute akcije očišćeno ne samo školsko dvorište, već i njegova okolina sa druge strane ograde školskog dvorišta, kao i da su sređene žardinjere sa cvećem.

Pred početak školske godine, radnici „Komunalca“ su, uz pomoć dece i odraslih iz prihvatnog centra za izbeglice, ošišali i travu u školskom dvorištu, a akcija čišćenja je trajala oko sat vremena.

Ovu volontersku akciju vodio je „Komunalac“ koji je kroz program Podrške EU opštinama na čijoj teritoriji privremeno borave migranti dobio novi kamion smećar, kao i nove kontejnere preko programa Ujedinjenih nacija UNDP.

Ovo nije prvi put da izbeglice i migranti koji su smešteni u prihvatnom centru u Bujanovcu učestvuju u ekološkim akcijama sa lokalnim stanovništvom.

Početkom marta izbeglice i migranti, koji su smešteni u adaptiranim prostorijama fabrike „Svetlost“ na ulazu u Bujanovac, učestvovali su , zajedno sa lokalnim stanovništvom, u čišćenju priobalja Trnovačke reke, koja protiče kroz Bujanovac a na čijim obalama njihove porodice sa decom često borave kada izlaze iz prihvatnog centra.

Izvor: Beta i Koordinaciono telo