Arhiva vesti
                   

IZ KORITA SE IZLILE SLATINA I TRNOVAČKA REKA KOD BUJANOVCA

6. Jun 2012.

Bujanovac - Zbog obilnih padavina koje su u ponedeljak u večernjim satima zadesile Pčinjski okrug izlile su se reke Slatina i Trnovačka. Poplavljena su sela Oslare i Levosoje, kao i Novo naselje u Bujanovcu. Voda je prodrla i u prostorije srednje ekonomske škole. Po rečima Drakčeta Stanojkovića, načelnika Okružnog odeljenja za vanredne situacije, voda je trenutno pod kontrolom.

“Poplavljeno je desetak kuća i nekoliko pomoćnih objekata u selima Oslare i Levosoje. Ove padavine potopile su i deo podrumskih prostorija srednje ekonomske škole u Bujanovcu, a voda je prodrla i u nekoliko zgrada”, izjavio je Stanojković.

Meštani Oslara kažu da ne pamte ovakvo nevreme. “Poplavljeni su uglavnom podrumi i dvorišta, mada nam najteže pada što su stradale oranice i bašte. Danas se procenjuje šteta, pa ćemo videti šta će se dalje dešavati. Cele noći smo se borili sa vodom uz pomoć vatrogasaca i vojske, ovakve kiše se ne pamte “, rekao je Radoslav Nakić, jedan od meštana sela Oslare.

U odbrani od poplava učestvovale su vatrogasno- spasilačke ekipe iz Bujanovca, pojačane kolegama iz Vranja, meštani i radnici komunalnog preduzeća. U toku jučerašnjeg dana voda se povukla u korita, ali je izbacivanje atmosferskih voda nastavljeno angažovanjem mehanizacije preduzeća "Komunalac" iz Bujanovca.

Zbog gradonosnih oblaka radarski centar Kukavica je aktivirao protivgradni sistem na teritoriji opština Bujanovac i Vladičin Han.  Sve ekipe su na terenu i rade na saniranju posledica poplava.