Arhiva vesti
                   

ISPORUČENO 550 LEŽAJEVA

1. Oktobar 2015.

Preševo - Prihvatnom centru za izbeglice u Preševu juče je dostavljeno 550 ležajeva, koji su obezbeđeni sredstvima Evropske unije i Vlade Švajcarske. To je bio nastavak prošlonedeljne pomoći kada je isporučeno 700 kompleta posteljina i 350 jastuka, saopštio je program „EU Progres".

Tokom septembra centru je isporučeno i deset mrežastih kontejnera, rezervoar za vodu i 15 mobilnih toaleta, navodi se u saopštenju. Sve to je obezbeđeno u okviru paketa pomoći vrednog blizu 240.000 evra, koji su za potrebe preševskog prihvatnog centra obezbedile EU i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa „EU Progres".

Dostavljene stvari će pomoći Centru da zbrine najranjivije izbeglice i da ispuni osnovne higijensko sanitarne uslove potrebne za prihvat ljudi. Potrebe su identifikovane u saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i Komesarijatom za izbeglice.

U okviru istog paketa pomoći, EU i Vlada Švajcarske su obezbedile sredstva za nabavku kamiona za prikupljanje smeća  koji je namenjen lokalnoj samoupravi. Zahvaljujući tom vozilu, lokalno komunalno preduzeće moći će kvalitetnije da održava čistoću u ali i da

zadrži zadovoljavajući nivo čistoće u gradu.

Izvor: Tanjug i Koordinaciono telo