Arhiva vesti
                   

IMPLEMENTACIJA PROGRAMA „ ZA AKTIVNO CIVILNO DRUŠTVO - ZAJEDNO"

30. Avgust 2018.

Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji raspisala je tender za novi program podrške civilnom društvu u Srbiji: "Za aktivno civilno društvo - zajedno (ACT)".

Vlada Švajcarske će kroz ovaj program pružiti podršku razvoju civilnog društva u Srbiji u cilju doprinosa aktivnom građanskom društvu i angažovanju građana u donošenju odluka u periodu od osam godina (dve faze od po četiri godine) i sa ukupnim budžetom od 11.000.000 CHF. 

Mandat prve faze podeljen je na dva dela: Prvi deo počinje u prvom kvartalu 2019. godine i posvećen je pripremi programskog dokumenta, dok se drugi deo sastoji od četverogodišnje implementacije sa početkom u drugoj polovini 2019. Procenjeni budžet za ovu fazu je 5.500.000 CHF.

Cilj tendera je izbor konzorcijuma za implementaciju Programa, koji će se sastojati od međunarodnog i lokalnog implementatora, pri čemu će međunarodni voditelj biti na čelu. Konzorcijum treba da podnese koncept za dalji razvoj civilnog društva u Srbiji.

Rok za podnošenje predloga je 26. oktobar 2018. godine.

Više informacija možete videti na.https://www.eda.admin.ch/countries/serbia/en/home/news/news.html/content/countries/serbia/en/meta/news/2018/august/act-tender-announcement

Izvor: Švajcarska kancelarija za saradnju u Srbiji i Koordinaciono telo