Arhiva vesti
                   

GRAFITI AKCIJA U BUJANOVCU

9. Oktobar 2010.

U subotu 9. oktobra Centar za toleranciju i integraciju juga Srbije organizovao je celodnevnu akciju crtanja grafita. Ova aktivnost je deo projekta „Ja volim Bujanovac“ koji je podržalo Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa na konkursu za programe i projekte udruženja građana.

U cilju promovisanja svog grada, mladi iz Bujanovca, aktivisti ovog udruženja, pozvali su profesionalne grafiti crtače koji su na zidu u centru Bujanovca ispisali „Ja volim Bujanovac“. Mladi Bujanovčani su im se pridružili u tom poduhvatu i dali lični pečat novom grafitu ispisujući na zidu svoja imena.

Paralelno sa iscrtavanjem grafita na zidu u centru Bujanovca sa video bima nizale su se fotografije sa dosadašnjih javnih akcija u okviru projekta „Ja volim Bujanovac“ te su građani imali prilike da  bliže upoznaju ovu inicijativu.

Akciju su podržali i predstavnici lokalne samouprave koji su dali saglasnost da se ona održi, stanari zgrade na kojoj su iscrtani grafiti, kao i dom kulture „Vuk Karadžić“, štamparija Everest, prodavnica obuće Boreli i ugostiteljska radnja Neša obezbedivši neophodnu dodatnu opremu čime su omogućili da ova aktivnost bude vidljivija.