Arhiva vesti
                   

GORANU NAKIĆU SVETOSAVSKA NAGRADA

28. Januar 2016.

Niš, Bujanovac – Goran Nakić iz sela Rakovac u opštini Bujanovac,  student generacije Ekonomskog fakulteta u Nišu, zajedno sa još 30 najboljih studenata i diplomaca Univerziteta u Nišu, dobio je juče Svetosavsku nagradu na svečanosti u Skupštini grada Niša.

Gradonačelnik Zoran Perišić je Goranu i njegovim kolegama, osim diploma i plaketa, uručio i novčane nagrade od 50.000 dinara. Gradonačelnik Niša  je istakao da je grad Niš prepoznao kvalitet i rad a da su „simbolične nagrade” dokaz da se to ceni.

Goran je mladić iz Rakovca, rođen 1992. godine, a osnovne studije, koje je  u roku završio, upisao je 2011.godine.  Sada je na master studijama, a planira da kasnije upiše i doktorske studije. Završio je srednju školu „Sveti Sava” u Bujanovcu. Razredini starešina mu je bio Sreten Jović, a Žarko Đurić i Smilja Lukić su mu bili omiljeni profesori. Sebe je, kaže, pronašao u ekonomskim naukama jer odlično shvata sve ekonomske pojmove.  

„Oblast koja mi je najzanimljivija i koju posebno volim je računovodstvo, revizija i finansije. Izabrao sam ovaj smer na fakultetu zato što je jedan od težih, a i kvanititativniji je od ostalih smerova, odnosno manje je teorijski“, rekao je Goran.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo