Arhiva vesti
                   

FINANSIRANjE MLADIH PREDUZETNIKA, STAROSTI OD 18 DO 35 GODINA, ŽENA PREDUZETNICA, POVRATNIKA I PREDUZETNIKA KOJI ULAŽU U POLjOPRIVREDNI SEKTOR

22. Juli 2019.

Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja za koji je opredeljeno ukupno 300 miliona dinara bespovratnih sredstava.

S obzirom na to da je jedan od osnovnih ciljeva Vlade Srbije sistemska podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, ovim programom Vlada podstiče finansiranje mladih preduzetnika, starosti od 18 do 35 godina, žena preduzetnica, povratnika i preduzetnika koji ulažu u poljoprivredni sektor.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u cilju zaštite depozita fizičkih lica, preduzetnika, mikro, malih i srednjih pravnih lica u slučaju stečaja i likvidacije banke i radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema.

Predloženim izmenama i dopunama Vlada, ističe se u saopštenju, nastoji da u uslovima stabilnosti finansijskog sistema, ovaj sistem dodatno uskladi sa međunarodnom praksom i standardima, kao i pravnim tekovinama Evropske unije.

Izvor: E-kapija i Koordinaciono telo