Arhiva vesti
                   

FILHARMONIJA NA JUGU

25. Mart 2016.

Beograd - U okviru svojih projekata decentralizacije, Beogradska filharmonija od 29. do 31. marta realizuje mini turneju u tri grada, pod nazivom Filharmonija na Jugu. Na putu od Vranja (29.03.),  preko Leskovca (30. 03.) do Aleksinca (31. 03.), Kamerni ansambl Beogradske filharmonije pokloniće publici u ova tri grada Šubertov Oktet.

Filharmonija će jugu Srbije predstaviti jedan od svojih najkvalitetnijih kamernih programa i doći do publike udaljene više stotina kilometara od Beograda koja nema priliku da posećuje koncerte nacionalnog orkestra. Članovi Okteta su muzičari koji su istaknuti solisti u orkestru, a zastupljenost različitih instrumentalnih grupa u ovom ansamblu, čini ga „filharmonijom u malom".  

Projekat se realizuje u saradnji sa institucijama kulture u navedenim gradovima, koje su odabrane prema kriterijumima kvalitetnih programa i aktivnog odnosa prema razvoju lokalne kulture. Tako su domaćini Filharmonije na jugu Pozorište „Bora Stanković" iz Vranja, Leskovački kulturni centar i Centar za kulturu i umetnost Aleksinac.

Osim prvoklasnog muzičkog programa za publiku, Filharmonija na Jugu ima za cilj i osnaživanje kulturnog razvoja lokalnih sredina, ustupanjem umetničkih, organizacionih i promotivnih kapaciteta, u okviru projekata društvene odgovornosti institucije.

Izvor: Politika, Večernje novosti i Koordinaciono telo