Arhiva vesti
                   

DžEZ KONCERTI U 6 GRADOVA JUŽNE SRBIJE

29. April 2014.

Povodom Svetskog dana džeza, u sredu, 30. aprila, istovremeno će biti održani besplatni koncerti u šest gradova juga Srbije - Nišu, Leskovcu, Vranju, Vladičinom Hanu, Bosilegradu i Bujanovcu.

U Nišu će obeležavanje Svetskog dana džeza imati dva segmenta. Prvo će od 18 sati na bini kod TC „Kalča“ nastupiti niški sastav „Moba“ i pevač Oliver Katić, a potom od 22 sata u klubu „Feedback“ nastupaju mladi muzičari koji učestvuju u besplatnim džez radionicama koje su deo projekta „Džez – Multikulturalni izraz“. Program će biti završen džem sešnom.

U Leskovcu će celovečernji program, sa početkom od 20 sati u Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra, izvesti neafirimisani muzičari koju su takođe polaznici radionica, inače učenici džez odseka muzičke škole „Stanislav Binički“ i to uz podršku svojih profesora.

I na koncertima u ostala četiri grada prvo će nastupati mladi muzičari, koji učestvuju u projektu „ Džez – Multikulturalni izraz“, a potom istaknuti niški džez bendovi. Tako će u Bujanovcu svirati bend „Jam Station“, u Vranju sastav „Krembou“, u Bosilegradu „Ventil“i u Vladičinom Hanu „Kafe Bal“.

Džez svirke će u Bujanovcu i Vladičinom Hanu početi u 18 sati, a biće održane u domovima kulture u tim gradovima, dok je u Vranju početak zakazan za 19 sati, a koncert će biti održan u galeriji Narodnog muzeja. U Bosilegradu će koncert biti održan u Centru za kulturu od 19 sati.

Kako navode u “Nišvil fondaciji” koja je organizator ovog obeležavanja, ovi koncerti su ušli u zvaničan program globalne proslave.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo