Arhiva vesti
                   

DžEZ KONCERT U BUJANOVCU

20. Oktobar 2014.

Bujanovac – U okviru završnih aktivnosti projekta “Džez – Multikulturalni izraz”, u sali Doma kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu održan je koncert Omladinskog džez orkestra juga Srbije.  

Projakat realizuju Nišvil fondacija,  Muzička škola Niš i Muzička škola „Stanislav Binički” iz Leskovca, a pokrovitelj projekta je Delegacija EU u Srbiji, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije.

Oko pedeset mladih muzičara srpske, romske, albanske i bugarske nacionalnosti veoma uspešno se predstavilo u multinacionalnom Bujanovcu, a aplauzi Omladinskom džez orkestru potvrdili su opravdanost projekta, ali i činjenicu da za ovakve koncerte postoji veliko interesovanje, pogotovo u sredinama u kojima su ovakvi kulturni sadržaji veoma retki.

Dvočasovni program obuhvatio je mini koncerte muzičkih sastava iz gradova koji su uključeni u projekat, a to su Niš, Leskovac, Vladičin Han, Bosilegrad, Vranje i Bujanovac. Zatim je usledio zajednički nastup svih učesnika projekta, tokom koga su izvedene sledeće tri kompozicije:“Watermelon Man”, “When the Saints Go Marchinin’in” i “Nisville Jubilation”.  

 Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo