Arhiva vesti
                   

DRUŠTVO ZA RAZVOJ DECE I MLADIH - OTVORENI KLUB RASPISUJE KONKURS ZA KRATKU PRIČU NA TEMU DEČIJIH PRAVA

2. Decembar 2016.

Bujanovac – Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša, u partnerstvu i saradnji sa šest organizacija civilnog društva iz jugoistočne Srbije, raspisalo je konkurs za kratku priču o dečjim pravima koji traje od 25. novembra 2016. godine do 31. januara 2017. godine. Konkurs je otvoren u okviru projekta „Dečija prava u priči i praksi“.  

Junaci kratke priče treba da budu deca i mladi koji imaju do 18 godina i kojima su prekršena dečija prava ili koji su isključeni iz života zajednice. Junaci priče mogu da budu i oni koji su u neravnopravnom položaju u odnosu na svoje vršnjake, oni koji se nalaze se na marginama društva, oni koji su izloženi siromaštvu, diskriminaciji, nasilju, oni koji nemaju pristup kvalitetnom obrazovanju i kojima su uskraćena prava na socijalnu i zdravstvenu zaštitu, itd.

Priča treba da bude istinita. Radi zaštite prava na privatnost, imena junaka mogu biti izmenjena. U slučaju da priča uđe u najuži izbor, potrebno je da pisac dokumentuje njenu istinitost.

Priča treba da ima do 1000 reči, da bude napisana u Times New Roman fontu veličine 12.
 

Pravo učešća na konkursu, između ostalih, imaju svi učenici sa teritorije Bujanovca i Vranja.

Priča se šalje u elektronskom obliku na i-mejl storytellingserbia@gmail.com , uz obavezno dostavljanje imena i prezimena njenog autora i kontakt telefona, sa naznakom za koji se grad ili opštinu konkuriše.

Žiri će u svakom gradu/opštini nagraditi po 3 najuspešnije priče tako što će autorima dodeliti nagrade u vrednosti od 100 evra za prvo, 60 evra za drugo i 40 evra za treće mesto.

Projekat je podržala Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Izvor: Otvoreni klub i Koordinaciono telo