Arhiva vesti
                   

DR PAVLOVIĆ: DOM ZDRAVLjA BUJANOVAC SE VRAĆA U NORMALAN REŽIM RADA

19. Maj 2022.

Bujanovac – Beograd -  Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović kaže da je epidemiološka situacija u opštini mnogo  bolja u odnosu na početak godine i da je od početka meseca registrovano  samo 9 slučajeva kovida.

„Poslednjih meseci situacija se znatno smirila. U aprilu su potvrđena 23 slučaja kovida, a ovog meseca imamo 9 pozitivnih slučajeva. Generalno, smanjen je broj pacijenata u Kovid ambulanti, gde se uglavnom tokom dana obavi 20 do 50 pregleda“, rekla je dr Pavlović na sednici opštinskog Saveta za bezbednost.

Po njenim rečima, da sada je dve doze vakcina primilo 16.296 građana, sa tri doze je vakcinisano 4.200, dok je četvrtu dozu primilo 12 ljudi.

„Sa poboljšanjem situacije sa kovidom vraćamo se na normalno funkcionisanje i radimo punim kapacitetom u korist građana kojima je potrebno lečenje“, rekla je dr Pavlović.

Direktorka je naglasila da je planirano da se narednom periodu, na inicijativu Instituta Batut i u saradnji sa nadležnim Zavodom za javno zdravlje, pristupi realizaciji Akcionog plana za rano otkrivanje karcinoma kod stanovništva starosti od 55 do 75 godina.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo