Arhiva vesti
                   

DR MUSTAFA: TREBA SE VAKCINISATI I PROTIV SEZONSKOG GRIPA I PROTIV KORONE

14. Oktobar 2021.

Bujanovac – Beograd - Vakcinacija protiv sezonskog gripa trebalo bi da krene uskoro, najavljuju u Domu zdravlja u Bujanovcu, ali na koji način će se odvijati još uvek nije poznato.

Po rečima dr Afrodite Mustafa, koordinatora za imunizaciju u Domu zdravlja Bujanovac, vakcina protiv korone i vakcina protiv sezonskog gripa ne isključuju jedna drugu.

“Vakcina protiv gripa se može primiti u jednoj ruci, kovid vakcina u drugoj, bez ikakvih neželjenih posledica, jer su različite”,kaže dr Mustafa.

Ona je rekla da se za sada ne zna da li će za vakcinu protiv sezonskog gripa biti potrebna elektronska prijava i da li će se vakcinacija odvijati na Ekonomskom fakultetu gde se vakcinišu ljudi protiv kovida, ili u Doma zdravlja.

Naglasila je da je vakcinacija protiv sezonskog gripa važna, naročito za građane iznad 65 godina starosti i za hronične bolesnike.

Zavod za javno zdravlje u Vranju dobio je Torlakovu trovalentnu vakcinu koja je namenjena uzrastu od 18 do 65 godina, a do kraja nedelje iz “Batuta” će stići i četvorovalentna vakcina kojom mogu da se vakcinišu i deca starija od šest meseci.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo