Arhiva vesti
                   

DOMU ZDRAVLjA NEDOSTAJU VOZAČI I MEDICINSKO OSOBLjE, ĐERLEK NAJAVIO POMOĆ

14. Mart 2022.

Bujanovac – Beograd - Bujanovačkom Domu zdravlja fali i zdravstveni kadar i pomoćno-tehničko osoblje, prvenstveno vozači i to je bila glavna tema razgovora direktorke ustanove dr Daliborka Pavlović sa državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja Mirsadom Đerlekom.

Đerlek je posetio Dom zdravlja u Bujanovcu nakon što je prisustvovao sastanku povodom druge runde dijaloga o Planu od 7 tačaka o integraciji Albanaca u državne institucije.

Prema rečima direktorke Pavlović, sa državnim sekretarom su razgovarali o rešavanju problema sa manjkom vozača, o prijemu novih zdravstvenih radnika i dobijanju nove opreme.

„Bujanovac je najudaljenija opština u odnosu na tercijalne nivoe, pa kad jedan od vozača krene prema Beogradu sasvim je sigurno da ga celog dana neće biti. I upravo smo takve stvari predočili državnom sekretaru, odnosno Ministarstvu. Trenutno se problem manjka vozača rešava angažovanjem na određeno vreme u čemu nam pomaže Opština Bujanovac“, dodaje dr Pavlović.

Prijemom 20 zdravstvenih radnika 2020. godine, kako je istakla, taj problem je rešen na kraće staze, ali je ponovo došlo do prirodnog odliva zbog odlaska u penziju, tako da će svakako značiti i prijem novog zdravstvenog kadra.

„Nadamo se da će ministarstvo pozitivno odgovoriti na naše zahteve“,istakla je direktorka.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo