Arhiva vesti
                   

DOM ZDRAVLjA U MEDVEĐI DOBIO KONTEJNER-AMBULANTU OD EU

1. Mart 2021.

Medveđa - U okviru podrške i pomoći Srbiji u borbi protiv epidemije korona virusa,  Evropska unija je prošle godine započela, a ove nastavila, sa donacijama kontejnera – ambulanti za prijem i trijažu pacijenata. Takav zdravstveni kontejner je postavljen i u krugu Doma zdravlja u Medveđi.

Kontejneri sa nameštajem za trijažu i hitnu zdravstvenu negu omogućavaju trijažu pacijenata i pri tom sprečavaju pristup potencijalno inficiranih osoba objektima zdravstvenih ustanova. Opremljeni su krevetom za pregled, stolom sa dve stolice, beskontaktnim termometrom, manjim kontejnerima za medicinski i infektivni otpad i kantom za otpatke.

„Kontejneri su važan segment u ukupnoj borbi sa pandemijom i faktor prevencije jer omogućavaju sprečavanje ulaska potencijalno zaraženih osoba u zdravstvene ustanove. Zdravstveni radnici, koji su u prvim redovima ove borbe, moraju biti zaštićeni, tako da mogu da pomognu i svima nama. Otuda je njihova zaštita od ključnog značaja za uspeh naše borbe protiv Kovida. EU kontejner za zdravstvenu zaštitu stanovništva će se koristiti za zbrinjavanje obolelih od virusa KOVID 19, a kasnije u redovnom radu ove ustanove”, izjavio je direktor Doma zdravlja Dragan Anđelković.

On je pozivao sve sugrađane da se putem portala e-uprava prijave za primanje vakcine, a ukoliko nisu u mogućnosti da to urade, da se jave svom izabranom lekaru, kako bi dobili pomoć u vezi sa prijavom.

Izvor: Jugmedia, Info centar jug, TV 4S i Koordinaciono telo